Dort s čokoládou a marcipánem je jednodušší, než si myslíte

Na těsto:

Na náplň:

Na ozdobení:

Ještě potřebujeme: formu ve tvaru srdce (Ø 22-24 cm), menší vykrajovátko ve tvaru srdíčka.

Postup:

Na přípravu těsta smícháme směs na muffiny s vodou, olejem a vejcem podle návodu na obale. Rovnoměrně vmícháme čokoládové kousky (jsou součástí balení). Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby (elektrická 180 °C, horkovzdušná 160 °C) a pečeme asi 20 minut.

Upečené srdce přeneseme na mřížku a necháme vychladnout. Odstraníme formu a dvakrát podélně rozřízneme.

Na náplň připravíme puding s cukrem a mlékem podle návodu na obalu. Polovinu horkého pudingu ihned naneseme na první korpus a rozetřeme. Položíme druhou část korpusu a rozetřeme druhou polovinu pudingu. Vrchní korpus dobře přitiskneme a dort uložíme nejméně na 2 hodiny ztuhnout.

Na ozdobení marcipán nejdříve obarvíme malým množstvím prosátého kakaa do světle hnědé barvy. Odebereme asi třetinu hmoty. Větší část hmoty obarvíme na tmavší odstín a opět odebereme jednu třetinu. Poslední třetinu obarvíme na tmavohnědou barvu. Každou třetinu marcipánové hmoty rozválíme mezi rozstřiženým mikrotenovým sáčkem pomocí válečku na tenký plát a pomocí formičky vykrájíme srdíčka (asi 5 cm). Zbytek hmoty opět prohněteme, vyválíme a vykrájíme menší srdíčka.

Polevu připravíme podle návodu na obale. Povrch a strany rovnoměrně potřeme polevou. Větší marcipánová srdíčka umístíme po obvodu dortu a lehce přitlačíme, zbytek srdíček dekorativně rozmístíme na povrch.

Spoustu dalších zajímavých receptů najdete na www.oetker.cz