Čím jsou tyto recepty výjimečné? Společným základem. Tím je vanilka, kterou právem najdete na seznamu afrodiziak, a která je i jednou ze základních příchutí pudingů Dr. Oetker. Tak směle do toho a nechte se překvapit, jaká kouzla vanilka dokáže.
Přísady:
Postup
Obsah sáčku pudingu smícháme s cukrem a 1/3 mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, odebereme ze sporáku a vmícháme do něj připravenou směs. Puding vaříme za stálého míchání ještě asi 1 minutu. Uvařený puding přikryjeme průhlednou fólií a necháme vychladnout.
Smetanu dobře vyšleháme s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem dotuha. 1/3 hotové šlehačky a část čokolády odložíme stranou na zdobení. Zbytek šlehačky, čokolády a rum vmícháme do dobře vychlazeného pudingu. Krémem naplníme skleněné poháry, ozdobíme šlehačkou a čokoládou. Podáváme chlazené.
Přísady:
Na těsto:
Na náplň:
Na ozdobení:
Ještě potřebujeme: pánev na palačinky a dortovou formu (Ø 18 cm)
Příprava
Těsto na palačinky si připravíme podle návodu na obale. Z připraveného těsta usmažíme asi 12 palačinek o průměru asi 15 cm a necháme je vychladnout.
Na přípravu náplně uvaříme pudingový prášek s mlékem a cukrem podle návodu na obale. Do horkého pudingu přidáme tvaroh a vymícháme metličkou dohladka.
Vychladlou palačinku potřeme džemem a vložíme ji do dortové formy. Naneseme slabou vrstvu náplně. Tento postup opakujeme do spotřebování palačinek
Dozdobíme zbytkem náplně a ovocem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky a necháme zatuhnout.
Spoustu dalších zajímavých receptů najdete na www.oetker.cz.