Pestrá, exotická, odvážná a hlavně velice chutná. Slunce, moře a vlivy arabských i křesťanských kultur, dělají z této jižanské země v gastronomickém světě jednou z nejlepších kuchyní na celém světě. Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny. Ať už jsou to čerstvé mořské ryby, maso nebo ovoce a zelenina, která se pěstuje v oblastech s největším počtem slunečních hodin v Evropě.
Suroviny pro 2 osoby
-------------------------------------
• 5 vajec
• 2 lžíce majonézy Hellmann's
• 2 lžíce nasekané petrželky
• čerstvě mletý pepř
• lžíce olivového oleje
• ½ hrnku choriza nakrájeného na kolečka
• 500 g oloupaných a uvařených brambor,
nakrájených na plátky
• 1 středně velká cibule nakrájená najemno
Postup:
Na olivovém oleji zpěníme cibuli společně s chorizem a jemně osmažíme. Přidáme brambory a zalejeme vejci rozšlehanými s majonézou. Na závěr přidáme petržel a celou omeletu necháme dopéct.
Hellmann´s
S recepty Hellmann's vám stačí pár základních surovin. Jsou navíc sestaveny tak, abyste mohli spoustu ingrediencí měnit podle toho, co vám v ledničce přebývá.
Tip na závěr: Cibuli a brambory neskladujte pohromadě. Mají sice rády temno a chlad, pokud jsou ale spolu, dříve se kazí.