Nestíháte nakoupit na večeři? Recepty z vaší lednice

Jaká je španělská kuchyně?

Pestrá, exotická, odvážná a hlavně velice chutná. Slunce, moře a vlivy arabských i křesťanských kultur, dělají z této jižanské země v gastronomickém světě jednou z nejlepších kuchyní na celém světě. Základem jsou samozřejmě kvalitní suroviny. Ať už jsou to čerstvé mořské ryby, maso nebo ovoce a zelenina, která se pěstuje v oblastech s největším počtem slunečních hodin v Evropě.

Zapomeňte na Paellu a vyzkoušejte španělskou omeletu:

Suroviny pro 2 osoby

-------------------------------------

• 5 vajec

• 2 lžíce majonézy Hellmann's

• 2 lžíce nasekané petrželky

• čerstvě mletý pepř

• lžíce olivového oleje

• ½ hrnku choriza nakrájeného na kolečka

• 500 g oloupaných a uvařených brambor,

nakrájených na plátky

• 1 středně velká cibule nakrájená najemno

Postup:

Na olivovém oleji zpěníme cibuli společně s chorizem a jemně osmažíme. Přidáme brambory a zalejeme vejci rozšlehanými s majonézou. Na závěr přidáme petržel a celou omeletu necháme dopéct.


Hellmann´s


S recepty Hellmann's vám stačí pár základních surovin. Jsou navíc sestaveny tak, abyste mohli spoustu ingrediencí měnit podle toho, co vám v ledničce přebývá.

Tip na závěr: Cibuli a brambory neskladujte pohromadě. Mají sice rády temno a chlad, pokud jsou ale spolu, dříve se kazí.