Značka Hellmann's věří, že jídlo je příliš dobré na to, aby se jím plýtvalo. Proto pro své fanoušky připravila gastronomickou výzvu #fridgechallenge, jejímž úkolem je připomenout veřejnosti, že by k potravinám měla přistupovat s větší úctou a ohleduplností. Zbytečné plýtvání jídlem je totiž jedním z nejpalčivějších problémů, kterým čelí moderní civilizace.
Kampaň chce také upozornit na tzv. fenomén prázdné lednice, který popisuje situaci, kdy mají lidé po kontrole zásob v ledničce pocit, že zkrátka nemají co k jídlu. To ale není tak úplně pravda, ve skutečnosti jim jen chybí ten správný nápad, jak dané suroviny chutně zpracovat. #fridgechallenge chce dokázat, že i z několika základních surovin, které najdete v každé ledničce, můžete vytvořit lahodný pokrm. Stačí zapojit fantazii, kreativitu a nebát se experimentů.
Zdroj: Hellmann´s
K tomu, abyste vytvořili skvělé jídlo, nepotřebujete ani příliš času, často jen několik málo minut. Prototypem rychlého, dobrého a vydatného jídla, které vytvoříte „raz dva“, je klasika v podobě vajíčkové pomazánky. Její předností je, že většinu potřebných surovin skutečně objevíte v ledničce. A po Velikonocích vám rozhodně nebude chybět ani klíčová surovina – vajíčka.
Suroviny pro 4 osoby:
· 8 ks vařených vajec,
· 2 menší cibule,
· 10 plátků šunky,
· 10 plátků tvrdého sýra,
· 2 Lžíce Hellmann's gurmánské hořčice,
· Špetka soli a pepře na dochucení,
· 6-8 lžic Hellmann's tatarské omáčky.
Postup:
Vejce, cibulku, okurku, šunku i sýr nakrájejte na drobné kostky. Přidejte tatarskou omáčku Hellmann's, gurmánskou hořčici a zamíchejte. Chuť dolaďte solí a pepřem. Pomazánku podávejte na čerstvém nebo rozpečeném pečivu, doplňte ji oblíbenou zeleninou a čerstvými bylinkami nebo klíčky, záleží jen na vaší chuti.