Rakouské „moře“ si spletete s Karibikem

Region Achensee ale není jen o koupání. Zábavu si zde užijí i ti, kteří vyhledávají aktivní dovolenou, nebo lidé, pro něž dovolená znamená sladké nicnedělání. Deset kilometrů dlouhé jezero Achensee se rozkládá přímo uprostřed Tyrolska, v panenské přírodě a na místě obklopeném nádhernou horskou krajinou.

Ráj pro sportovce i pro malé děti

V regionu Achensee si můžete vyzkoušet až 50 druhů různých sportovních aktivit, jde například o lezení, golf, paragliding, cyklistiku, turistiku či kitesurfing. Pro návštěvníky, kteří si na sportovní či pěší výkony moc nepotrpí, jsou zde připraveny letní lanovky. Ty vás pohodlně vyvezou na horské vrcholky, kde se můžete kochat výhledem na blankytně modré jezero nebo můžete navštívit rustikální salaš a dopřát si nějakou z vyhlášených tyrolských specialit. Na své si přijdou i nejmenší. Pro děti je zde připravena naučná stezka Wusel–Seeweg s 16 zážitkovými stanicemi, na kterých je třeba splnit různá zadání. Po celé trase vás bude doprovázet vodní duch Wusel, který je zároveň maskotem regionu Achensee.

Atoll Achensee

Supermoderní volnočasové zařízení Atoll Achensee naleznete na jihovýchodním břehu jezera. Jestliže se zařadíte mezi jeho návštěvníky, budete si moci vychutnat saunový svět s nekonečným střešním bazénem, zábavný tobogán, venkovní i vnitřní bazény, fitness studio s výhledem na hory či halu na lezení. Gurmány zase potěší, že se v restauraci Atoll Achensee připravují ty nejvybranější speciality.

Tipy na ubytování

Pokud jste ještě region Achensee nenavštívili, určitě se vám budou hodit tipy na ubytování.

Hotel Fürstenhaus:

Čtyřhvězdičkový hotel Travel Charme Fürstenhaus stojí přímo na břehu jezera Achensee, odkud si můžete užít nádherný výhled na Alpy. Nabízí wellness centrum o rozloze 3 000 m² s krytými i venkovními bazény, masážními sprchami a velkou vířivkou.

Hotel Sonnenhof:

Hotel se nachází přímo u vjezdu do přírodní rezervace Karwendel. Milovníky golfu potěší, že v bezprostřední blízkosti se nachází golfového hřiště Achensee. Hotel nabízí romanticky zařízené pokoje a apartmány s balkónem a nádherným výhledem na hory.

Ochutnejte rybí specialitu z tyrolského regionu Achensee

Marinovaný pstruh duhový s kerblíkovou majonézou

1 ks uloveného pstruha duhového o váze 400–600 g

1 kg soli

1 kg cukru krystal

2 rozdrcené jalovcové bobule

1 lžíce bílého pepře

80 g koprové natě

4 vaječné žloutky

1/2 litru rostlinného oleje

2 lžičky hořčice

citronová šťáva nebo ocet

sůl

špetka cukru

worcesterská omáčka

bílý mletý pepř

1 svazeček kerblíku

Tento recept pochází od šéfkuchařů hotelu Travel Charme Fürstenhaus Am Achensee.

Příprava:

Pstruh: omytý a filetovaný

Smícháme sůl, pepř, hořčičné semínko, cukr, jalovcové bobule a bobkový list a směsí okořeníme vnitřní stranu pstruha. Omyjeme nať kopru a pokrájíme najemno. Filet ze pstruha položíme na plech a zakryjeme potravinovou fólií, lehce zatížíme a necháme na 12 hodin uležet. Pstruha obrátíme a necháme uležet dalších 12 hodin.

Kerblíková majonéza:

Vaječné žloutky s hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem vyšleháme dohladka. Omyjeme kerblík, otrháme stonky, pokrájíme najemno a přidáme ke žloutkům. Za stálého míchání po kapkách přidáváme rostlinný olej v pokojové teplotě. Jakmile se majonéza spojí, přidejte více oleje. Ochutíme pikantním kořením.

Tento článek vznikl ve spolupráci s Rakouskou národní turistickou centrálou Österreich Werbung.




Publikováno na: