Sedm spolčených míří do hospod

Sládci se vypravili do Žatce a přímo na polích Výzkumného ústavu chmelařského vybírali z nově šlechtěných odrůd chmelů, které zatím pro vaření piva nikdo ve větší míře nepoužil. Nakonec padla volba na Mimosu. Jde o chmel se specificky ovocným aroma, které svou vůní připomíná víno. Na uvaření SEDMI SPOLČENÝCH padla veškerá letošní úroda Mimosy, celkem 150 kg.


Na ležáku SEDM SPOLČENÝCH se podíleli sládci z pivovarů Budvar, Antoš, Clock, Cobolis, Permon, Zichovec a Zvíkov. Zdroj fotky: Budějovický Budvar


Pivo sbližuje. Jak jeho konzumenty, tak jeho tvůrce. „V pivovarnické komunitě se všichni známe, na soutěžích si hodnotíme svoje piva, občas se při tom štengrujeme, ale v podstatě jsme všichni přátelé a vzájemně se uznáváme,“ říká obchodní sládek národního pivovaru Budějovický Budvar. Ležák SEDM SPOLČENÝCH uvařili spolu s Alešem Dvořákem z Budvaru sládci z pivovarů Antoš, Clock, Cobolis, Permon, Zichovec a Zvíkov.


Na ležáku SEDM SPOLČENÝCH se podíleli sládci z pivovarů Budvar, Antoš, Clock, Cobolis, Permon, Zichovec a Zvíkov. Zdroj fotky: Budějovický Budvar


Ležák SEDM SPOLČENÝCH je výjimečný ne jen díky spolupráci sedmi sládků a použitému chmelu Mimosa ale i svým objemem. Vznikla totiž jen jedna várka, zhruba tedy 300 hektolitrů. Jde tak o limitovanou edici, která se v následujících dnech vydá na pípy hospod Budějovického Budvaru a výčepy zúčastněných minipivovarů.


Na ležáku SEDM SPOLČENÝCH se podíleli sládci z pivovarů Budvar, Antoš, Clock, Cobolis, Permon, Zichovec a Zvíkov. Zdroj fotky: Budějovický Budvar


SEDM SPOLČENÝCH

Typ: spodně kvašený ležák

Obsah alkoholu: 4,9 %

Hořkost (IBU): 24

Barva (EBC): 13

Slad: český světlý

Chmel: Mimosa

Uvařeno: v Budějovickém Budvaru

Prodej: čepované, na pípách od 20. 11. 2019

Objem uvařené várky: 300 hektolitrů