Dokonalý požitek z kávy v pohodlí domova

Patří pití kávy mezi nejpříjemnější okamžiky vašeho dne? Vychutnejte si je i doma. Díky moderním pomocníkům stačí stisknout tlačítko a můžete si užít lahodnou kávu tak, jak vám chutná nejlépe. Na co byste ale měli dát pozor?

Aby šálek kávy přinesl maximální potěšení, je třeba dodržet několik důležitých detailů

A to správnou úroveň mletí, optimální teplotu i tlak vody. S plně automatickými kávovary si ale s ničím nemusíte dělat starosti. Například kávovary značky Siemens nabízejí už od základního modelu technologii iAroma – propojený systém prvků, které se vzájemně doplňují při přípravě jedinečné kávy: kvalitní keramický mlýnek, vodní pumpu, průtokový ohřívač a dokonalou spařovací jednotku. Aby se mohlo aroma plně rozvinout, musí se káva připravovat se správnou teplotou spařování mezi 90 °C a 95 °C. Pokud je teplota příliš nízká, uvolňuje se z kávy jen část aromatických látek. Při příliš vysoké teplotě zase chutná káva spáleně. Jedinečný systém iAroma značky Siemens garantuje vždy správnou teplotu během celého procesu spařování, abyste si mohli užít vždy dokonalý chuťový zážitek.


Zdroj: BSH domácí spotřebiče


Přijde vám příprava kávy příliš složitá?

Nemusíte absolvovat žádné kávové kurzy ani chodit do školy pro baristy. Moderní kávovary mají velmi intuitivní ovládání a připraví dokonalou kávu, včetně řady mléčných specialit, stačí jen vybrat a potvrdit na displeji. Skvělá káva chutná ještě lépe v dobré společnosti. S novými kávovary Siemens připravíte dva šálky najednou jediným stisknutím tlačítka oneTouch Double Cup. Mléčný systém se postará o tu nejjemnější mléčnou pěnu – klíčovou složku lahodného cappuccina nebo dokonalého latte macchiata. Ani čištění není nijak složité. Kávovar automaticky vyčistí systém párou po každé přípravě mléčného nápoje. Můžete se tak spolehnout na dokonalé výsledky a hygienicky čistý spotřebič.


Zdroj: BSH domácí spotřebiče


Flat white

Pochází flat white z Austrálie, nebo z Nového Zélandu? Odpověď samozřejmě záleží na tom, ptáte-li se Australana nebo Novozélanďana, protože zásluhy si připisují obě země. Tak či tak, flat white není jen malé caffè latte, jak by si někdo mohl myslet. Flat white tvoří jedno nebo dvojité espresso s mléčnou mikropěnou se sametovou strukturou, přičemž mléko protéká kávou. Na rozdíl od cappuccina nebo caffè latte se na hladině netvoří krémová pěna. Proto označení „flat” (ploché).

Jak ho připravit:

Flat white obsahuje: 1/3 espressa a 2/3 parou napěněného mléka s mikropěnou.

Chcete-li připravit učebnicové flat white, musíte mléko vyšlehat napěňovačem mléka, abyste vytvořili strukturu bez vysoké pěny. Ponořte napěňovač pod hladinu a vytvořte mikropěnu. Mléko opatrně nalijte na jedno nebo dvojité espresso tak, aby krémová pěna zůstala na povrchu.

Moc práce? S moderními kávovary připravíte nejen flat white stisknutím tlačítka, inspirujte se například modely, které získaly Známku kvality dTest: Siemens EQ.500 TP503R09 v černé barvě nebo šedý TP503R04.