CO ZASE UVAŘIT? Udělejte si oběd podle nás

Během běžného pracovního týdne jsme se nemuseli starat o oběd. Jednoduše jsme si zašli do místní kantýny nebo blízké restaurace na polední menu. Teď už se ale delší dobu musíme postarat o oběd sami. Pokud vám už také dochází nápady, co zase uvařit, čtěte dál. Přinášíme vám lahodné inspirace.

K pátečním večerům v mnoha zemích neodmyslitelně patří tacos. Touto lahodnou tradicí se můžete inspirovat i pro dnešní oběd. Stačí jen pár snadných kroků: naplnit taco shells okořeněným mletým hovězím masem, zeleninou, feta sýrem a dochutit taco omáčkou.

TACO S MLETÝM MASEM

Ingredience

Jak připravit nakládanou červenou cibuli?

Postup

  1. Nakrájejte cibuli na tenká kolečka, vložte do mísy a smíchejte s citronovou šťávou, solí a cukrem. Nechte marinovat 20 minut v lednici.
  2. Nakrájejte salát a vložte do mísy. Do druhé mísy rozdrolte fetu. Rozehřejte si pánev, rozpalte olej a zprudka restujte hovězí maso. Přidejte koření, vodu a nechte dusit další 2-3 minuty. Zatímco se maso restuje, ohřejte taco shells podle pokynů na obalu.
  3. Postupně naplňujte taco shells jednotlivými ingrediencemi. Doporučujeme následující pořadí: salát, mleté maso, rozdrolenou fetu, nakládanou červenou cibuli a koriandr.
  4. Recept si můžete vylepšit kukuřicí, rajčaty, guacamole nebo zakysanou smetanou.


Zdroj: Emco spol. s r. o.


Náš tip

Skvělou večeři vykouzlíte snadno díky těmto třem základním ingrediencím: 1. Oblíbené koření Santa Maria Taco original, směs chilli, kmínu a oregana pro výrobu chutných a křupavých tacos. 2. Jemná omáčka Santa Maria Taco sauce, která se skvěle hodí jak do tacos z mletého masa, tak do jejich vegetariánské verze, a neobsahuje přidaný cukr. 3. A křupavá kukuřičná pochoutka Santa Maria Taco shells. Více se dozvíte zde.

Nebo máte spíše chuť na dokonale zapečenou zavinutou kukuřičnou tortillu s rozteklým sýrem, ozdobenou salsou a petrželkou, zvanou enchilada?

ENCHILADA

Ingredience

Podávejte s:

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 200° C. Rozpalte pánev, přilijte olej a zprudka restujte mleté maso. Posypte směsí koření Taco a restujte další 2-3 minuty. Přidejte slité fazole a kukuřici a chvíli povařte. Přidejte třetinu salsy, polovinu strouhaného sýru, a celou směs zamíchejte.
  2. Na každou tortillu rozložte 3 až 4 lžíce směsi. Zarolujte a položte na plech zavinutým koncem dolů, aby se tortilly nerozbalily. Zabalené tortilly přelijte zbývající salsou, posypte sýrem a ozdobte jemně nasekanou petrželkou. Vložte do trouby a pečte cca 10 minut, dokud se sýr nerozteče. Podávejte se salátem, ředkvičkami a zakysanou smetanou. Dobrou chuť.


Zdroj: Emco spol. s r. o.


Náš tip

Lahodné enchilady vykouzlíte snadno díky těmto třem základním ingrediencím: 1. Oblíbené koření Santa Maria Taco original, směs chilli, kmínu a oregana. 2. Středně pálivá salsa Santa Maria Chunky wrap salsa medium s velkými kousky rajčat, cibule a jalapeños, která navíc neobsahuje přidaný cukr. A kukuřično-pšeničné tortilly Santa Maria Tortilla corn & wheat.

Více se dozvíte zde.

Publikováno na: