Co dobrého uvaříte z domácích zásob?

Těstoviny vám už asi lezou ušima, co tedy vařit v karanténě? Tuto otázku si pokládá mnoho z nás. Děti se nestravují ve školních jídelnách, my se nestravujeme v kantýnách či restauracích.

Inspirujte se našimi recepty. Ukážeme vám, co výborného a snadného lze uvařit z domácích zásob.

Také máte doma zásobu konzerv? Co ale s těmi fazolemi a kukuřicemi udělat? Pusťte se do chilli con carne, tradičního mexického jídla, které zahřeje a roztančí vaše chuťové pohárky intenzitou chilli papriček.

CHILLI CON CARNE

Ingredience


Emco spol. s r. o.


Postup

  1. Na pánvi orestujte jemně nakrájenou cibuli do zlatova. Přidejte mleté maso a smažte. Posypte kořením Chilli con carne a dobře promíchejte. Přidejte nakrájená rajčata, zalijte vodou či vývarem a přiveďte k varu. Zakryjte a vařte zhruba 25 minut, dokud se tekutina neodpaří. Fazole slijte a přidejte do směsi, vařte dalších 5 minut.
  2. Podávejte s ohřátými kukuřičnými či pšeničnými tortillami, nebo s rýží. Pokud máte rádi ostré, přidejte dle chuti jalapeňos papričky. Ozdobte chlazenou zakysanou smetanou a čerstvým salátem.


Emco spol. s r. o.


Náš tip

Tu pravou chuť chilli con carne vytvoříte díky směsi koření Santa Maria Chilli con carne, která je dokonalá pro milovníky pálivých jídel. K pokrmu můžete přikusovat pšeničné tortilly Santa Maria Tortilla soft medium nebo třeba kukuřičné Santa Maria Tortilla chips. Více se dozvíte zde.

Publikováno na: