Co dobrého uvaříte z domácích zásob?
Zdroj: Shutterstock
Emco spol. s r. o.
Emco spol. s r. o.
Těstoviny vám už asi lezou ušima, co tedy vařit v karanténě? Tuto otázku si pokládá mnoho z nás. Děti se nestravují ve školních jídelnách, my se nestravujeme v kantýnách či restauracích.
Inspirujte se našimi recepty. Ukážeme vám, co výborného a snadného lze uvařit z domácích zásob.
Také máte doma zásobu konzerv? Co ale s těmi fazolemi a kukuřicemi udělat? Pusťte se do chilli con carne, tradičního mexického jídla, které zahřeje a roztančí vaše chuťové pohárky intenzitou chilli papriček.
CHILLI CON CARNE
Ingredience
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 sáček koření Santa Maria Chilli con carne
- 1 cibule
- 3 rajčata
- 500 ml vody nebo vývaru
- 150 g fazolí
- 1 balení pšeničných tortill Santa Maria Tortilla soft medium
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce zelených jalapeňos papriček
- 1 salát na ozdobení
Emco spol. s r. o.
Postup
- Na pánvi orestujte jemně nakrájenou cibuli do zlatova. Přidejte mleté maso a smažte. Posypte kořením Chilli con carne a dobře promíchejte. Přidejte nakrájená rajčata, zalijte vodou či vývarem a přiveďte k varu. Zakryjte a vařte zhruba 25 minut, dokud se tekutina neodpaří. Fazole slijte a přidejte do směsi, vařte dalších 5 minut.
- Podávejte s ohřátými kukuřičnými či pšeničnými tortillami, nebo s rýží. Pokud máte rádi ostré, přidejte dle chuti jalapeňos papričky. Ozdobte chlazenou zakysanou smetanou a čerstvým salátem.
Emco spol. s r. o.
Náš tip
Tu pravou chuť chilli con carne vytvoříte díky směsi koření Santa Maria Chilli con carne, která je dokonalá pro milovníky pálivých jídel. K pokrmu můžete přikusovat pšeničné tortilly Santa Maria Tortilla soft medium nebo třeba kukuřičné Santa Maria Tortilla chips. Více se dozvíte zde.