Velkopopovický Kozel vylepšil recepturu svých nejoblíbenějších piv

Jak se ladil Kozel 10 a 11?

Kozel je po dlouhá desetiletí jedním z nejoblíbenějších českých piv a daří se mu i v zahraničí. Sládci nyní upravili jeho recepturu tak, aby docílili intenzivnějšího zážitku z jeho pití. Chuťový profil Kozla ale zachovali v takové podobě, v jaké ho mají pivaři rádi. „Zvýšili jsme stupňovitost a tím i obsah sladových a chmelových látek v hotovém pivu. Díky tomu má teď Kozel plnější chuť, ve které se tóny praženého sladu harmonicky vyrovnávají s příjemnou chmelovou hořkostí. Taky jsme upravili poměry jednotlivých druhů chmelů, takže má nyní pivo i výraznější chmelové aroma,“ prozradil sládek Velkopopovického pivovaru Vojtěch Homolka.

Na tom, že se vyladění Kozla povedlo, se shodují i pivaři, kteří v provedeném výzkumu hodnotili Kozla 10 i 11 jako jednoznačně lepšího. S tím souhlasí i hospodští a celých 90 procent z nich uvádí, že se jim Kozel 11 i lépe čepuje. Ostatní varianty Kozla zůstávají z hlediska receptury nezměněny.

I nové obaly posunuly Kozla mezi prémiová piva

Co se však mění zásadně, a to u všech variant s výjimkou Kozla na Doma, jsou obaly. Veškeré plechovky a lahve teď budou modernější, více prémiové a odlišné od ostatních pivních značek na českém trhu. Na první pohled bude taky jasné, jestli si zákazník kupuje Kozla světlého, černého, ležák nebo řezaného. „Chtěli jsme, aby od sebe byly jednotlivé varianty snadněji rozpoznatelné a na regálech byly více vidět,“ říká brand manažer Jiří Švancara. „Všechna provedená vylepšení bereme jako investici do budoucnosti velkopopovického Kozla a do důvěry příznivců našeho piva,“ dodává.

Kozla s vylepšenou recepturou najdete už nyní v obchodech v nových nepřehlédnutelných obalech a také na čepu ve vašich oblíbených hospodách.

Publikováno na: