Hamburger s kimchislawem na 4 porce
● 480 g hovězí mleté maso
● 4 plátky cheddaru
● kimchislaw
Kimchislaw
● 150 g kimchi classic
● 150 g nakrájeného bílého zelí na nudličky
● sůl
● 2 lžičky majonézy
● 2 lžičky zakysané smetany
Mleté hovězí maso promícháme s pepřem a solí. Propracujeme a utvoříme z nich placky vysoké cca 1,5 cm, do kterých utvoříme lehký důlek. Nakrájíme bílé zelí na nudličky, lehce osolíme a rukou promačkáme, ať zelí změkne. Přidáme kimchi, majonézu a zakysanou smetanu. Promícháme a případně dochutíme solí. Na rozpálenou pánev dáme nasucho opéct z obou stran bulku. Jak je opečená odděláme ji bokem a očistíme pánev od drobků. Znovu rozpálíme, přidáme olej a začneme opékat maso. Opékáme aspoň 2 minuty a pak otočíme. Po otočení přidáme na maso plátek čedaru. Přiklopíme na chvíli pokličku nebo druhou pánví, ať se sýr rozteče. Maso propečeme do potřebné propečenosti. Na spodní část bulky dáme list salátu, kimchislaw, maso a znovu trochu kimchislawu. Přiklopíme vrchní částí bulky a propíchneme špejlí.
TIP: Kde seženete kvalitní a lahodné kimchi?
Seženete ho jednoduše online a to na kimchiclub.cz. Mnohem výhodnější než jednorázový nákup je členství v Kimchi Clubu. Díky němu získáte bezplatnou dopravu a výraznou slevu na nákup: více informací o Kimchi Clubu najdete zde.
Co potřebujete?
● 350 g nastrouhaných syrových brambor
● 5 stroužků namačkaného česneku
● 3 vejce
● 300 g mouka (případně dle potřeby)
● 150 g kimchi sweet and spicy
● olej na smažení
Z nahrubo nastrouhaných brambor slijeme přebytečnou vodu. Přidáme kimchi, vejce, namačkaný česnek a sůl. Vše promícháme a přidáme mouku. Těsto by mělo být moukou spojené a ne příliš vodnaté. Na rozpálenou pánev nalijeme olej a naběračkou rozetřeme odpovídající množství těsta. Opékáme dozlatova, otočíme a dopečeme.
Co potřebujete?
● 60 g vařené cizrny
● malá hrst čerstvých listů koriandru
● 50 g vařená nebo pečená červená řepa
● 2 lžíce sezamového oleje
● 1 stroužek česneku
● 100 g kimchi vegan
● chilli paprička dle chuti
Vše postupně vložíme do mixéru a rozmixujeme najemno. Dochutíme solí a servírujeme například na opečeném pečivu s jarní cibulkou.
Recepty s kimchi vás budou bavit. Zajistěte si jeho pravidelnou dávku díky výhodnému Kimchi Clubu!