Kde jsou vaše limity? Co byste nepozřeli, i kdyby vám nabízeli milion?

*Co znamená bažantit?

Jde o to, umět vystoupit ze zajetých kolejí a být spontánní. U jídla to např. znamená, že se při přípravě nedržíte receptu, nebo ochutnáváte netradiční, až bizarní jídla.

Gastronomický bizár. Zn.: Ideál pro vaše bažantění

Máte rádi, když se na vás u toho dívá?

V 16. století sužoval anglickou vesnici Mousehold hladomor. Ten naštěstí zvrátil rybář Tom Bawcocks. I přes silnou bouři obstaral velký úlovek a na jeho počest se 23. prosince podává Stargazyho koláč. Zvládnete ho i vy. Do zapékací mísy dejte 6 druhů nakrájených ryb, smíchejte je s bylinkami a bramborovou kaší a zalijte to smetanou. Pak vše překryjte velkým plátem těsta. Na několika místech udělejte do těsta díry a vložte do nich celé sardele. Hlavy by měly trčet směrem nahoru. Zajímá vás, jaké bylinky máte použít? Popusťte uzdu svému bažantění a vyberte je po svém!

Zajímají vás i další bizarní jídla? Najdete je zde.

Soutěžte!

Buďte spontánní i vy. Vymyslete si vlastní svébytný recept!

Abyste si zasoutěžili, nemusíte vymýšlet nové pivo. Stačí, když vytvoříte nevšední, až bizarní snídani, oběd, svačinu nebo večeři. Nezapomeňte fotky pak nasdílet na sociálních sítích pod #Bazanteni. Třeba budete mít štěstí a pod hashtagem si vás najde pivovar Zlatý Bažant. Ten bude nadělovat pivní výhry. Každý ze 3 výherců získá karton s 24 plechovkami Zlatého Bažanta!

Podmínky soutěže a dalších 6 gastronomických výzev pro otrlé jazýčky najdete na probudbazanta.nativecnc.cz