Itálie fakt není jenom o pizze. Známe jídlo, které byste nepozřeli

*Co znamená bažantit?

Jde o to, umět vystoupit ze zajetých kolejí a být spontánní. U jídla to např. znamená, že se při přípravě nedržíte receptu a ochutnáváte netradiční, až bizarní jídla.

Gastronomický bizár. Zn.: Ideál pro vaše bažantění

Když už jste na ty zralejší typy

Casu marzu je tradiční sardinský sýr z ovčího mléka. Dokonce se uvažovalo, jestli ty nejvyzrálejší kousky nejsou už toxické. Unikátní chuť získává díky živým larvám sýrohlodky drobné, kterými se úmyslně infikuje. Ty se v sýru všelijak kroutí, prokousávají si cestičky a ehm, však víte. Aby vám vyplašený hmyz při konzumaci neskákal do očí, dává se sýr do lednice. Takhle se zklidní takříkajíc forever.

Casu marzu. Zdroj: Shutterstock

Zajímají vás i další bizarní jídla? Najdete je zde.

Soutěžte!

Buďte spontánní i vy. Vymyslete si vlastní svébytný recept!

Abyste si zasoutěžili, nemusíte vymýšlet nové pivo. Stačí, když vytvoříte nevšední, až bizarní snídani, oběd, svačinu nebo večeři. Nezapomeňte fotky pak nasdílet na sociálních sítích pod #Bazanteni. Třeba budete mít štěstí a pod hashtagem si vás najde pivovar Zlatý Bažant. Ten bude nadělovat pivní výhry. Každý ze 3 výherců získá karton s 24 plechovkami Zlatého Bažanta!

Podmínky soutěže a dalších 6 gastronomických výzev pro otrlé jazýčky najdete na probudbazanta.nativecnc.cz .