Jsme si skoro jistí, že toto pivo jste nikdy neochutnali!

Vousatý tekutý chléb

Pivo vzniklo zhruba 7 000 let př. n. l. a za tu dobu zkvašený mok prošel ohromnou proměnou. Nikdy se přitom nepřestal těšit velké oblibě. Jenom v Česku bylo k roku 2019 evidováno 6 velkých pivovarů a 480 minipivovarů a restauračních pivovarů. Také se experimentovalo s různými typy piv a jejich příchutěmi. Bláznivým pokusům se nekladou meze ani v pivovarnictví a následující příklad z USA je toho důkazem. Sládek z pivovaru Rogue Ales Brewery Company si neholil vousy od roku 1978. Laboratorní technik udělal z legrace stěr ze sládkova vousu. K svému úžasu zjistil, že jde o životaschopný zdroj kvasinek pro vaření piva! Tak co, už víte, z čeho uvaříte své vlastní pivo?


Zdroj: Shutterstock


Zajímají vás i další gastronomické bláznivosti? Najdete je zde.

Soutěžte!

Buďte spontánní i vy. Vymyslete si vlastní svébytný recept!

Abyste si zasoutěžili, nemusíte vymýšlet nové pivo. Stačí, když vytvoříte nevšední, až bizarní snídani, oběd, svačinu nebo večeři. Nezapomeňte fotky pak nasdílet na sociálních sítích pod #Bazanteni. Třeba budete mít štěstí a pod hashtagem si vás najde pivovar Zlatý Bažant. Ten bude nadělovat pivní výhry. Každý ze 3 výherců získá karton s 24 plechovkami Zlatého Bažanta!

Podmínky soutěže a dalších 6 gastronomických výzev pro otrlé jazýčky najdete na probudbazanta.nativecnc.cz.