Blázniví Japonci? Nepřestává překvapovat, do čeho se hecnou!

Když ta sušenka strašně píchá

Japonští senioři údajně milují rýžové sušenky plné zapečených vos. Jibachi senbei se vyrábí od 80. let 20. století. Těsto je jemně slanosladké. Vosy zase připomínají chuť připálených rozinek. A ano, křídla často uvíznou mezi zuby. Pokud si doma budete chtít upéct vlastní hmyzí sušenky, bude lepší, když sáhnete po jiném hmyzu než po opylovači. Je to mimo jiné bezpečnější…


Snědli byste něco, v čem je vosa? Zdroj: Shutterstock


Zajímají vás i další gastronomické bláznivosti? Najdete je zde.

Soutěžte!

Buďte spontánní i vy. Vymyslete si vlastní svébytný recept!

Abyste si zasoutěžili, nemusíte vymýšlet nové pivo. Stačí, když vytvoříte nevšední, až bizarní snídani, oběd, svačinu nebo večeři. Nezapomeňte fotky pak nasdílet na sociálních sítích pod #Bazanteni. Třeba budete mít štěstí a pod hashtagem si vás najde pivovar Zlatý Bažant. Ten bude nadělovat pivní výhry. Každý ze 3 výherců získá karton s 24 plechovkami Zlatého Bažanta!

Podmínky soutěže a dalších 6 gastronomických výzev pro otrlé jazýčky najdete na probudbazanta.nativecnc.cz.