Stravenky nebo kartu? Firmy dávají zaměstnancům vybrat

Počet majitelů stravenkových karet v Česku rychle roste. Jen jejich největší tuzemský poskytovatel, společnost Edenred, již vydal přes 120 tisíc karet Ticket Restaurant Card. Ve velkém je nyní pro své zaměstnance pořizují i výrobní podniky, které dříve výrazně preferovaly papírové řešení.

Důvod je jednoduchý. Čím dál více firem totiž zavádí nejnovější verze benefitních systémů - cafeterií. Ty mají mnoho moderních funkcí. Velmi populárních je nyní modul, který umožňuje zaměstnancům vybrat si způsob, jakým chtějí za oběd zaplatit. Zda moderní stravenkovou platební kartou či tradičními papírovými stravenkami.

„Zvláště pro velké firmy je při přechodu z papírové stravenky na stravenkovou kartu důležité, aby byl proces změny pozitivně vnímán všemi jejich zaměstnanci. Tyto firmy často působí ve více regionech a mívají zaměstnance různých příjmových skupin. Z toho důvodu jsme pro ně vyvinuli v rámci cafeterie Benefity Café samostatný stravenkový modul. V něm si každý zaměstnanec pro každý měsíc sám volí, zda chce nabít stravenkovou kartu, nebo zda chce čerpat stravné v podobě papírových stravenek,“ uvádí Zbyněk Vystrčil ze společnosti Edenred.

Každý si zvolí, co je mu nejbližší

Firma tak na moderní karetní řešení přechází zcela organicky díky tomu, že lidem dává možnost volby. „Jedni ocení on-line platby či platbu mobilem, druhé je však zbytečné do změny tlačit – to jen generuje nespokojenost. Naopak někoho brzdit tím, že většina kolegů ještě opustit papírové stravenky nechce, je také špatná cesta,“ konstatuje Zbyněk Vystrčil. Firma se podle něj nemusí o moc starat – jen nabije zaměstnanci online účet a to, kdo dostane stravné na kartu a kdo papírové stravenky si zaměstnanci rozhodují samostatně a vše běží v režii společnosti Edenred.

Každý zaměstnanec může své rozhodnutí libovolně měnit, nebo si i namíchat vybraný poměr papírových stravenek a příspěvku na kartu.

Firma ale může dát zaměstnancům ještě větší volnost ve výběru a čerpání benefitů. „Udělá to jednoduše tak, že v cafeterii nenastaví žádné výchozí čerpání benefitů, zaměstnanci přidělí celkový roční rozpočet a nechá jej s rozpočtem nakládat. Zaměstnanec se může rozhodnout, zda prostředky využije na stravování nebo na jiné volnočasové aktivity,“ doplňuje Zbyněk Vystrčil. Velkou oblibu pak získává řešení, které v rámci cafeterie umožňuje navýšit zaměstnancům čisté příjmy díky modulu bonus sacrifice. Ten povoluje zaměstnancům převést si část mzdy do daňově zvýhodněného benefitního režimu.